5 лесни стъпки за перфектна ски ваканция

5 лесни стъпки за перфектна ски ваканция

Полезни съвети за добро прекарване в курортен комплекс Пампорово през зимата.

Екипът на хотел Калина, освен че предлага гостоприемство, се занимава и с активни зимни спортове. И от опит знаем, че следващите 5 стъпки ще Ви спестят редица главоболия и ще Ви оставят едно единствено нещо – приятния спомен за добре прекараното време в Пампорово.

1. На първо място планирайте добре времето за Вашата ски ваканция.

Имайте предвид, че зимните и ученически ваканции са най-натоварените моменти в курортите. Знаем, че тогава е времето, в което всички почиват и искат да се забавляват. Но на практика се получава обратното – курортът се претъпква с хора, пред лифтовете се подреждат опашки, а на пистите всеки се опитва да открие своята просека за спускане.

Съветът ни е: През 2018 г планирайте своята ски и сноуборд ваканция в периода от 3 до 25 януари и след 20 февруари. Сами ще се убедите, че времето извън официалните ваканции е перфектно за активна почивка и разтоварване в планината. При всички случаи за курорта Пампорово имайте предвид натовареността през:

  • Междусрочната ученическа ваканция в България от 3 до 6 февруари.
  • Същата ваканция в Македония от 29 януари до 2 февруари.

2. Снабдете се с добра екипировка за зимната планина, която задължително включва:Ски Пампорово

  • термобельо и чорапи
  • водоустойчив ски панталон
  • водоустойчиво ски яке с качулка
  • топли ръкавици за ски
  • ски шапка и ски очила
  • слънцезащитен крем

Съветът ни е: Първо направете кратко проучване в интернет на подходящите материи и видове екипировка за ски и сноуборд. Ски курортПомислете коя материя и марка Ви подхожда и допада най-много и тогава се решете на покупка. Качествени предложения на добри цени ще намерите в големите магазини за спортна екипировка като Декатлон. Препоръчваме трипластовия стил на обличане – термо бельо, полар и ски яке.

Освен подходящите дрехи и аксесоари, от особено значение са ските и ски обувките, с които ще карате. Ако нямате собствени и ще си наемате, потърсете съвет от Вашия ски учител – той най-добре ще Ви ориентира и ще Ви избере обувки, ски и щеки, които да са Ви удобни.

3. Ако сте с малко опит или съвсем начинаещ в света на зимните спортове, наемете си ски учител.

Този съвет е сред най-ценните – не само заради Вашата безопасност, но и заради безопасността на всички останали хора и деца по ски пистите. Училище за ски и сноуборд Пролайн отваря врати на 15 декември. В него професионални инструктори обучават малки и големи, начинаещи и напреднали на техниките за управление на ски и сноуборд. Обучението по ски е инвестиция във Вас и Вашите деца. Добре е още при планирането на Вашата ски ваканция да заявите и ски уроци – гостите на хотел Калина ползват преференциални цени за ски оборудване и наем на инструктор.

4. Направете си планинска застраховка с допълнителен осигурителен риск „Активни спортове“.

Без значение дали прохождате в спускането със ски или имате опит, планинската застраховка е задължителна. И на фона на това, което бихте платили ако Ви се наложи да ползвате специализирана медицинска помощ, сумите, които плащате предварително за застраховка са нищожни.

Тук е важно да уточним, че в картата за ски съоръженията (лифтовете) влиза застраховка, която покрива само оказването на първа помощ на място (на самата писта) и евентуално извозване на пострадалия до базата на Планинска спасителна служба – Студенец. Оттам нататък започва да важи планинската Ви застраховка. Ски очила

5. Не пренебрегвайте собственото си здраве.

Ако по някаква причина общото Ви физическо състояние не е достатъчно добро за активни занимания, не натоварвайте излишно тялото си. Вслушвайте се в сигналите, които организмът Ви подава и се отдавайте на удоволствията в планината умно и с мярка. За да им се наслаждавате максимално дълго време.

“ Умението е това, на което си способен. Мотивацията определя това, което правиш. Отношението определя колко добре го правиш!“

Луи Холц

Згуровски конак

Опознай Родопите

Започни от Широка лъка! Широка лъка е само на 90 км от Пловдив и 12 км от Пампорово. Заобиколено от вековни борови гори, в подножието на няколко върха и близо до термални извори, селото предлага разно…

Още
Еко маршрути

Пешеходни маршрути

Твоята пешеходна ваканция в Родопите започва от Широка лъка! Ето нашите предложения за еднодневни пешеходни маршрути с тръгване и връщане в Широка лъка. Избери и комбинирай по свой вкус. Попитай ни за…

Още
Ски в Пампорово

Активности

Активности в планината спускане със ски по пистите на алпийския курорт Пампорово, сноуборд приключение, ски и планинска ваканция…

Още