Ресторант

Ресторант Калина
Ресторантът на хотел Калина е известен като механа „При Славчев“

Две са залите за хранене, разположени на партерния и приземния етаж на сградата. Зала партер има 55 места, а приземната зала – 35 места. Механата е уютно обзаведена с дърво и декорирана с етнографски елементи. Пукащите дърва в камината ви посрещат след активен снежен ден в планината или разходка из забележителностите в района и ви приканват да се затоплите и отпочинете с чаша ароматен чай или греяно вино.

През летните дни Ви настаняваме на сянка под чардака на лятното ни бистро, откъдето се наслаждавате на неповторимата атмосфера на Широка лъка, хапвайки вкусен качамак и свежа салатка.

Гостите в Широка лъка посрещаме с усмивка. Приготвяме храната с продукти от местните ферми, за да сме сигурни в качеството на ястията, които ви поднасяме. Щастливи сме да имаме достъп до истинската продукция на българското село, която нашият майстор готвач превръща в чудни гозби, пататници, сърмички, шашлици и наденички.

Вкусно печено

Всяка събота в ресторанта на хотел Калина свири оркестър на живо – това е времето, в което може да се насладите на традиционната родопска каба-гайда и да поиграете народни хора́.

Търсите ли кулинарни традиции – механа „При Славчев“ е Вашето място. Заедно с усмихнатия ни екип и галантно отношение към Вас – нашите клиенти, ние не сервираме храна. Ние доставяме удоволствие.

През зимния сезон посетете ресторанта във времето за „апре-ски“, всеки следобед от 15:30 до 18:30ч, когато Ви очакват топло ястие и ароматен чай. Стоплете се след снежния ден и заредете сили, за да се насладите на уютните вечери в механата.
Период за „апре-ски“: от 24 декември до 10 февруари.

За групови и корпоративни събития договаряме специални цени и подготвяме меню според желанието на госта. По заявка осигуряваме гайдар, певица, диджей, фолклорна програма. Попитайте ни на тел: 0879 977 994

Згуровски конак

Опознай Родопите

Започни от Широка лъка! Широка лъка е само на 90 км от Пловдив и 12 км от Пампорово. Заобиколено от вековни борови гори, в подножието на няколко върха и близо до термални извори, селото предлага разно…

Още
Еко маршрути

Пешеходни маршрути

Твоята пешеходна ваканция в Родопите започва от Широка лъка! Ето нашите предложения за еднодневни пешеходни маршрути с тръгване и връщане в Широка лъка. Избери и комбинирай по свой вкус. Попитай ни за…

Още
Ски в Пампорово

Активности

Активности в планината спускане със ски по пистите на алпийския курорт Пампорово, сноуборд приключение, ски и планинска ваканция…

Още