За нас

Семеен хотел Калина в Широка лъка е собственост на Славчеви ООД, в което съдружници са братята Анастас и Васил Славчеви и децата на Анастас – Дафина и Петър – всички те кореняци родопчани, родени и израснали в Широка лъка. През 2000г двамата братя купуват сградата – бивша модна къща Валентина – и заедно, с много труд и любов, я реставрират и превръщат в уютно място, където посрещат гости и приятели.

За 15 години трудът им е възнаграден от многобройните и доволни български и чуждестранни туристи. Механата е включена в 100-те национални кръчми на България.

През 2017 г с управлението на хотела се захваща Богдан Кабасанов – съпруг на Дафина. Бобо е роден в Момчиловци и по професия е туристически мениджър. Квалифициран инструктор по ски и сноуборд, рафтинг и планински водач. Бивш треньор е на националния отбор по сноуборд свободен стил. През 2015 г създава свое собствено ски & сноуборд училище „Про-лайн“ в Пампорово. В него събира свои колеги и дългогодишни партньри, с които изграждат професионален екип, работещ всеотдайно за развитието на зимните ски спортове в България.

Сред хобитата на Бобо са кросовите мотори, скалното катерене и кайт сърфинга. Със съпругата му Дафина имат син и дъщеря, които отрасват по пистите и планините на Родопите.

Отговорник в кухнята е Веселина. Нейна е главната заслуга за неустоимия аромат на родопските пататник, клин, качамак, сърмички или крехко месце, подправено с магични планински билки.

Згуровски конак

Опознай Родопите

Започни от Широка лъка! Широка лъка е само на 90 км от Пловдив и 12 км от Пампорово. Заобиколено от вековни борови гори, в подножието на няколко върха и близо до термални извори, селото предлага разно…

Още
Еко маршрути

Пешеходни маршрути

Твоята пешеходна ваканция в Родопите започва от Широка лъка! Ето нашите предложения за еднодневни пешеходни маршрути с тръгване и връщане в Широка лъка. Избери и комбинирай по свой вкус. Попитай ни за…

Още
Ски в Пампорово

Активности

Активности в планината спускане със ски по пистите на алпийския курорт Пампорово, сноуборд приключение, ски и планинска ваканция…

Още