Беденски минерални бани

Беденски минерални бани

Ех, голяма работа е това минералната вода. Беденски баниНай-чистата, натурална вода, извираща от недрата на земята, гореща, пенлива и пълна с минерали и полезни съставки. Такава е и водата от Беденския горещ извор, която извира с температура от 73 до 76 градуса.

Само на 8 км от Широка лъка по хубав асфалтов път – стигате за 10 мин.

Може да си поръчате масаж ако се обадите предварително на телефон: 0879 994 949

За да се насладите на горещото удоволствие, е построена малка баня на закрито, със съблекални, легла за релакс и масаж, душове и басейн с големина около 8 кв.м. Водата в басейна се пълни всеки ден в 16:00ч следобеда с температура около 70 градуса, след което се оставя да изстине до сутринта до около 35-37 градуса, когато банята отваря. Не се пречиства с химикали и не задържа мръсотия, защото всеки ден се подменя с нова вода от извора.

Беденски баниРаботно време на Беденските бани е от 7:30ч до 15:30ч.

Входна такса възрастен: 3,60 лв, деца: 2,40 лв.

Минералната вода в Беденските горещи бани е с висок минерален състав, със съдържание на сулфат, натрий и силиций, флуорид и въглероден диоксид. Водата отговаря на всички санитарни изисквания за ползване за лечебно-профилактични цели.

Водата в Беденските минерални бани е полезна за лекуване и облекчване на симптомите при:

  • ставни заболявания
  • ортопедични заболявания
  • заболявания на периферната нервна система
  • стомашно чревни заболявания
  • жлъчно-чернодоробни заболявания
  • метаболитни заболявания
  • гинекологични заболявания
  • дерматологични заболявания

Беденската минерална вода е противопоказна при инфекциозни заболявания, заболявания в активен стадий и декомпенсирана функция на органи и системи, онкологични заболявания, епилепсия.

При всички положения, ако имате някое от горепосочените заболявания, е задължителна консултация с лекар, който да ви предпише необходимите дозировки и честота на използване на минералната вода.

Згуровски конак

Опознай Родопите

Започни от Широка лъка! Широка лъка е само на 90 км от Пловдив и 12 км от Пампорово. Заобиколено от вековни борови гори, в подножието на няколко върха и близо до термални извори, селото предлага разно…

Още
Еко маршрути

Пешеходни маршрути

Твоята пешеходна ваканция в Родопите започва от Широка лъка! Ето нашите предложения за еднодневни пешеходни маршрути с тръгване и връщане в Широка лъка. Избери и комбинирай по свой вкус. Попитай ни за…

Още
Ски в Пампорово

Активности

Активности в планината спускане със ски по пистите на алпийския курорт Пампорово, сноуборд приключение, ски и планинска ваканция…

Още