Заповядайте при майсторите на мезета в Широка лъка!

Заповядайте при майсторите на мезета в Широка лъка!

Mайсторски мезета и забавление с гайди ви очакват в Широка лъка!

На 10 февруари – събота. Старт в 11:00ч.

Традиционната надпревара за най-добър майстор на мезета се е превърнала в неустоим кулинарен празник за жители и гости на Широка лъка. Организатори са читалище „Екзарх Стефан“ и кметство Широка лъка.

В конкурса се включват майстори на Широколъшко меземезета от целия Широколъшки край. И ако домашен суджук с праз, сланина с планински подправки, бахур, създърма, плескавица и кълцаница ви звучат като любима мелодия, значи Широка лъка е вашето място на 10 февруари.

Заповядайте на кулинарен уикенд в Широка лъка!

С истински месни и млечни мезета и домашно винце! Ще има веселба с гайди, фолклорни емоции и награждаване на най-добрите майстори.

Полезна информация:

  • Празникът на майсторското мезе е отворен за всички. Няма входна такса, но може да дарите сума по желание в подкрепа дейностите на читалището в Широка лъка.
  • 5% от всички приходи на хотел Калина в деня на майсторското мезе ще бъдат дарени на читалище „Екзарх Стефан“.
  • Специално за деня на майсторското мезе – 10% отстъпка на екипировката в нашия ски и сноуборд гардероб на 9, 10 и 11 февруари 2018г. Вземете Вашия ваучер от ресторанта на хотел Калина.
  • За вкусен обяд или вечеря в ресторанта на Калина (механа „При Славчев“) на 10 февруари, се обадете предварително да резервирате места на телефон: 0879 977 994.

АКТУАЛНИ ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА В ШИРОКА ЛЪКА ВИЖ ТУК

Згуровски конак

Опознай Родопите

Започни от Широка лъка! Широка лъка е само на 90 км от Пловдив и 12 км от Пампорово. Заобиколено от вековни борови гори, в подножието на няколко върха и близо до термални извори, селото предлага разно…

Още
Еко маршрути

Пешеходни маршрути

Твоята пешеходна ваканция в Родопите започва от Широка лъка! Ето нашите предложения за еднодневни пешеходни маршрути с тръгване и връщане в Широка лъка. Избери и комбинирай по свой вкус. Попитай ни за…

Още
Ски в Пампорово

Активности

Активности в планината спускане със ски по пистите на алпийския курорт Пампорово, сноуборд приключение, ски и планинска ваканция…

Още